Забележително е как с настъпването на истинското лято и наближаването на момента, в който трябва да останем по бански, започваме да забелязваме разни неща по себе си. Ризата не ни стои както в деня, когато я мерихме, панталоните са някак по-стегнати, а над колана „гордо“ се подава нещо, което, колкото и да не харесваме, наричаме с умалителното „бирено коремче“. Че не изглежда добре, знаем всички. Разбира се, донякъде ни успокоява фактът, че според различни проучвания между 60 и 70% от мъжете го притежават и някак не изглеждаме чак толкова нелепо на плажа.

Биреното коремче“ не вреди само на външния вид

Прекомерното количество мазнини в стомашната област, могат да бъдат причина за различни здравословни проблеми. Една от основните причини за това е фитоестрогена, който се съдържа в бирата, която от своя страна е основен фактор за появата на „коремче“. Фитоестрогенът влияе негативно върху секрецията на тестостерона, който е основният мъжки хормон. По този начин, започва поетапното натрупване на женския хормон – естроген. Това от своя страна води до повишаване на холестерола.

Други често срещани странични ефекти са различни възпаления на простатата, влошена сърдечна дейност, а изследванията сочат, че мъжете, които трупат значителни количества мазнини в коремната област са по-склонни и към високо кръвно налягане. Не е за подценяване и факта, че излишните мазнини увеличават риска от развитие на диабет и други хронични заболявания. В по-екстремните случаи, наднорменото тегло може да е причина за сърдечно-съдови заболявания, цироза на черния дроб и дори да засили риска от ракови заболявания.

Какво да направим?

След като поднесохме лошата новина, сега ще кажем и една добра – биреното коремче не е съдба, която просто трябва да приемете. Въпреки, че често изглежда трудно, дори невъзможно, да изгорите всичко това, което сте трупали с години. С правилна методика резултатите неминуемо ще дойдат. Но как по-точно да го постигнете?

Разбира се – движение и спорт

От Световната Здравна Организация препоръчват ежедневна физическа активност за не по-малко от 1 час дневно. Тук става въпрос за каквато и да е активност – да отидете на разходка в парка, до магазина или да почистите дома.

Ето няколко прости съвета, които могат да ви помогнат бързо и лесно да увеличите ежедневното си движение  (което повярвайте, ще даде резултат):

Спрете да използвате асансьор, когато не се налага. Стълбите могат да бъдат най-достъпният начин да си осигурите малко екстра физическо натоварване през целия ден.

Ако пътувате с обществен транспорт – слезте една спирка по-рано, а ако пътувате с кола – паркирайте малко по-далеч. Това ще ви осигури няколко минути приятна и освежаваща разходка преди и след работа.

20-минутна разходка след вечеря е безценен помощник в лишаването от излишните килограми.

Хранителен режим

Разбира се, колкото и да се движим, нищо няма да се получи, ако не спираме да ядем вредни храни в големи количества. Не сме фенове на крайните диети и смятаме, че човек трябва да се наслаждава на храната, но ви съветваме – опитайте се да се храните балансирано, на малки порции, но на често. Не прекалявайте със захарта, мазнините, хляба и разбира се – бирата. Увеличете количеството плодове и зеленчуци и пийте поне 2 литра вода дневно.

И един жокер

Сигурни сме, че можете да преборите биреното коремче и сами, но ако искате да оптимизирате резултатите си и да постигнете по-бърз ефект, можете да се възползвате от нашия натурален фет бърнър – BURN. Той притежава термогенна формула за изгаряне на излишните калории и топене на мазнините. Съдържа в себе си гуарана и кофеин, които действат ободряващо на организма и още - зелен чай, плод от акай, бял чай, какаови зърна и други съставки, които подпомагат по-ефективното изгаряне на мазнините.