Здравей отново, скъпи читателю. Нека си припомним за какво говорихме при предишната ни среща , а именно: пречистващото гладуване. То ни помага да „рестартираме“ и „рециклираме“ организма си, защото клетките ни рано или късно се износват, спират да функционират правилно и се нуждаят от замяна с нови. 
Но! Дотук с гладуването. След като има гладуване, трябва да има и захранване, нали? Преди да кажем каквото и да било, нека напомним, че е препоръчително този процес да бъде изпълняван под наблюдението на специалист с опит. Затова се отнеси отговорно и се зареди с търпение, когато решиш да предприемеш тези така важни за здравето, енергичността и стройността стъпки.
Като при чистенето, така и при захранването в менюто задължително трябва да присъстват продукти като кълнове, билки, плодове /сезонни и местни/, орехи и мед.
Както вече споменахме, препоръчваме 3-7 дена пречистване, 4 или 2 пъти в годината. Съответно  захранването продължава 3-5 дни. 
„Да гладува може и глупакът, а да се захрани правилно е привилегия на отговорния, търпелив и мъдър човек, гласи една китайска поговорка.
Споделяме примерно захранване:
ДЕН ПЪРВИ - към приеманата храна в периода на пречистването се добавят пресни зеленчуци според сезона към обедното хранене. Количеството зеленчуци се компенсира с намаляне на същото количество плодове, така че общия обем приемана храна да се запази.
Към вечерното хранене се добавят сварени зеленчуци, които може да се пасират и овкусят с копър, магданоз и лимонов сок.
ДЕН ВТОРИ - храненето е както през първия ден, като към варените зеленчуци - морков, целина, листни зеленчуци или нещо друго може да се добавят 1-2 лъжици кисело мляко, оформено като постна супа без сол и мазнина. Количествата на супата и салатките леко се увеличават. Идея за салатката - зеле, морков и копър или домат, краставичка, чушка и магданоз, овкусени с лимон. Можем да добавим и парченце лук или скилидка счукан чесън към салатата.
ДЕН ТРЕТИ - хранителната програма е както през втория тен. Ако отсъства какъвто и да е дискомфорт в стомаха, продължава внимателното увеличение на обемите и вече може да се добавят по няколко хапки пълнозърнест хляб. От този момент започва добавянето на по-влакнести и слизести храни - овесени ядки и трици към супата, постен качамак, булгурена каша, доматена супа с кафяв ориз, печена или варена тиква, зеленчуково пюре с овесени трици. От този момент се започва и добавянето на малко сол към храната. Пълнозърнестият хляб леко може да се увеличи. 
ДЕН ЧЕТВЪРТИ - от този момент към пълнозърнестия хляб можем да добавим по малко масло, олио или зехтин. В отделните хранения могат да бъдат включени по малко и ядки. Постепенното и внимателно увеличение на храната продължава, при положение че стомахът е в комфортно състояние. Включват се и млечните продукти в ограничено количество - извара, прясно и кисело мляко, много малки количества сирене или кашкавал.
ДЕН ПЕТИ - храненето макар и ограничено като обем, вече е напълно пълноценно. Могат да бъдат включени и бобовите - фасул, леща, грах, както и лук, чесън, праз, ряпа и всичко останало.
Ето някои важни съвети:
- лятото умножи теглото си по 40 мл, а зимата - по 30 мл и получавате количеството течности, от което тялото ви има нужда;
- консумирай между 400 и 800 г плодове дневно, защото в противен случай очистителните процеси в организма се забавят;
- ТВЪРДАТА ХРАНА СЕ ПИЕ, А ТЕЧНАТА СЕ ЯДЕ! Това означава, че кълновете, орехите и плодовете трябва да се раздъвкват дълго и внимателно, за да се почувства максимално вкусът им;
- избирай билковите чайове, като не забравяте да ги подслаждате с мед;
- сведи количеството пчелен мед до 3-4 супени лъжици дневно;
- в случай на дискомфорт по време на целия този процес, например при получаване на главоболие, слабост, световъртеж и т.н. /това са нормални състояния в процеса на пречистването и потвърждават, че то е направено правилно/, трябва да се консумират по-сладки плодове и/или мед, при това по-често.
Погрижи се за тялото си, за да може и то да се погрижи за теб! 
Поздрави, екипът на Easy Food
БЪДИ С НАС!

Витаминозна салата „EasyFood“

Тази салата е чудесна самостоятелна храна или гарнитура към печени меса, риба или пиле.

Особено полезна е през всеки сезон и незаменима в края на зимата, когато запасите от минерали и витамини в организмите ни са на изчерпване и в същото време телата ни се нуждаят както от духовно, така и от физическо пречистване.

Черешката на Витаминозната салата „EasyFood“ са кълновете, които сами по себе си са природни резервоари за лесноусвояеми и изключително полезни витамини, минерали, ензими и аминокиселини.

Именно съчетаването на пшенични и нахутени кълнове максимално отговаря на ежедневната потребност на организма от аминокиселини, витамини, минерали и ензими.

Необходими продукти за 6 порции:

200 г червено цвекло

200 г моркови

200 г зеле

200 г целина

100 г варена царевица

100 г пшенични кълнове, 50 г нахутени кълнове

2 лимона

сол

4 с.л. зехтин

1 връзка копър

Начин на приготвяне:

Цвеклото (200 г), зелето (200г), целината (200г) и морковите (200 г) се обелват и настъргват на средното ренде. Червеното цвекло (200 г) също се настъргва на него. Копърът се нарязва

Всичко се смесва, овкусява се със солта, сока на лимона и зехтина и се разбърква добре.

Салатата се поръсва със зрънца царевица (100 г) и кълновете.

Украсява се с част от копъра.

Добър натурален апетит!

 

Рецепта за Ангелска супа

Ангелската супа е прекрасен финал на захранването и старт на пълноценното хранене. В този момент, пречистеното физически тяло усвоява хранителните вещества от храната максимално ефективно. Бульонът от сварените зеленчуци е ароматен, вкусен и зареждащ с много ценни витамини, минерали, и твори чудеса с телата ни. Ето как се прави.

Необходими продукти за 4 порции:

Картоф 1 бр

Морков 1 бр

Глава лук или праз 1 бр

Зеле 1/4

Карфиол - няколко цветчета

Целина глава - 1/8 част

Магданоз - 1 връзка

Скилидка чесън - 4 бр

Лимон - 1 бр

Сол - морска на кристали

Черен пипер

Начин на приготвяне:

В 1,5 литър много слабо подсолена и кипнала вода се добавят измитите и нарязани зеленчуци.

Варят се на бавен огън до готовност /10-15 минути, до омекването на картофите/

Овкусява се със ситно нарязан магданоз, счукан чесън, лимона и черен пипер

Можем да се насладим само на овкусения бульон и на зеленчуците.

Можем да си направим и „ангелска крем супа“, като към вече готовата ангелска супа добавим 1-2 супени лъжици домашно кисело мляко /за една порция/ и пасираме.