На 24 юни 2016 г. - Еньовден и професионален празник на магистър-фармацевтите Българският фармацевтичен съюз организира Ден на отворените врати за консултация с магистър-фармацевти.

От 10 до 14 часа в Ботаническата градина на СУ „Свети Климент Охридски” на ул. „Московска” 49 всеки желаещ може да направи лекарствена консултация с магистър- фармацевт и да премери своето кръвно налягане. Ще има демонстрации за приготвяне на лекарства, както и беседи за ароматерапията, билките и природолечението.

Събитието е част от най-големия фармацевтичен форум - Българските фармацевтични дни, които тази година честват 10-то юбилейно издание. Те ще се проведат от 24 до 26 юни 2016 г. в София. На официална церемония в Националната опера и балет ще бъдат връчени годишните награди на БФС за продукти на годината.

На 25 юни в зала 3 на НДК ще се проведе специализираното изложение. Програмата на форума, която тази година е под надслов „Фармацевтичната практика - професионална грижа за пациента”, предвижда научна панели и практически обучителни модули. На специална гала –вечер за членовете на съсловната организация ще бъдат връчени наградите за магистър-фармацевт на годината и Регионална фармацевтична колегия на годината. Специално за форума пристига Ян Смитс, президент на Европейската фармацевтична група.