Попитан дали Юнкер би подал оставка при надмощие на британците, които искат страната им да напусне Общността, както и заради съмненията за влошеното му здраве, говорителят отговори с "не". ЕК спази честно обещанието си да не участва в кампанията за референдума. Комисията улесни преговорите по исканията на британския премиер преди допитването да бъде свикано, с това нашата роля се изчерпа, посочи той.
 

Говорителят съобщи, че на днешното си редовно седмично заседание еврокомисарите са обсъдили подробно въпроса с утрешния референдум. По думите на говорителя разговорът бил "интересен, богат и полезен".
В понеделник е насрочено извънредно заседание на еврокомисарите, на което резултатите от референдума ще бъдат оценени. Говорителят уточни, че е възможно да има промяна в това намерение, т.е. заседанието да бъде свикано дори по-рано, ако се налага. В петък, часове след като Лондон оповести резултатите, се предвижда среща между председателите на ЕК Жан-Клод-Юнкер, на Европейския парламент Мартин Шулц и на холандското председателство на Съвета на ЕС.