Изключително важно е да гарантираме сигурността на туристите. И в момента на Слънчев бряг има КПП-та, регулирани със СОТ. Много по-добре е съвместно с МВР да има екипи, така че максимално да се гарантира спокойствието и сигурността на туристите.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос трябва ли в Слънчев бряг да има полицейски КПП-та, предаде БГНЕС.

Нали не си представяте, че всички ще спират всеки един човек. Преценява се както е било до момента, но КПП-тата съгласно сътрудничеството, което имаме с МВР – за тях ще се грижи МВР, а не „Слънчев бряг” АД, както е било до момента, заяви министърът. Тя вярва, че това са „своевременни и предприети меки, така че да се гарантира спокойствието и сигурността на всички и туристическият сезон, особено по курортите да премине успешно”.

За сезона, Ангелкова припомни, че юни имаме съгласно националната статистика ръст около 20% в сравнение с миналата година. „Очакваме и септември да имаме такъв ръст, все пак данни ще покажат каква е реалната ситуация“, посочи тя.