Условни присъди от 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок и по 1500 лева глоба чуха и на втора инстанция от Апелативния съд във Велико Търново бившата директорка на детска градина „Роза“ в Ново село Нели С. и главната счетоводителка Саша К. Наказанията им бяха оспорени както от самите тях и от адвокатите им, така и от прокуратурата, която настоя за по-солени присъди. 
Не се стигна обаче нито до по-леки, нито до по-тежки наказания, затова казусът вероятно ще стигне до Върховния касационен съд.
Бившите колежки Нели и Саша стигнаха до съд заради финансов хаос и липса на контрол в градината. Според прокуратурата редът за получаване на таксите, които родителите плащат, за да посещават децата им детската градина, бил абсолютно размит. Оказало се, че реално в забавачката постъпвали суми, които обаче после не били превеждани по сметката на община Русе. Причината - тогавашната касиерка Ивелина С. прибирала част от тях в своя джоб. Самата Ивелина, която бе обявена за общодържавно издирване и упорито избягваше присъствието си в зала, вече е върнала източените от 2008 до 2012 година 19 316 лева и има присъда. 
Според прокуратурата, ако директорката и главната счетоводителка реално са си изпълнявали задълженията и са контролирали какъв е размерът на плащаните такси от родителите и какви суми се превеждат на Общината, е нямало да се стигне до това значително ощетяване. Но тъй като проверки не се извършвали или били правени фиктивно, не се водела и документация, проблемът придобил значителни размери.