Делото за данъчни престъпления срещу бизнесмена Огнян Донев се очаква да приключи наесен, съобщи Канал 3. На днешното съдебно заседание в Софийския градски съд страните нямаха повече доказателствени искания. Съдия Даниела Борисова отложи делото за 10-ти октомври. Тогава ще бъдат разпитани вещите лица, изготвили експертизите.

Огнян Донев е обвинен за това, че като изпълнителен директор на "Елфарма" АД, не посочил в данъчна декларация увеличение на годишния финансов резултат на дружеството в общ размер от 418 531 500 лева. Увеличението е от извършени 7 блокови сделки с акции извън регулирания пазар, като акциите са продавани на номиналната си стойност от 1 лев. Сделките са с акции от капитала на "Софарма" АД и са извършени с "Телсо" АД, "Телекомплект" АД, "София" АД, и "Софстрой" АД.

Подсъдим с него е Борислав Борисов. Обвиненията срещу него са, че не платил близо 7,5 млн. лв. данъци след две сделки с акции със "Софарма", от които не декларирал увеличение на годишния финансов резултат на дружеството в общ размер от 74 831 051, 94 лв.

Обвинителният акт беше внесен в съда на 30 юли 2015 г., а процесът стартира по съкратена процедура в края на януари тази година.