Пълни самопризнания, че са отглеждали марихуана в Джулюница, направиха пред съда 26-годишният Цветослав Цветанов и 25-годишният Йордан Божинов. Безработните младежи са зет и шурей. Те бяха задържани в края на януари, след като покрай друго дело за наркотици лъснали незаконните им фермерски занимания.
Цветослав, който вече е осъждан за грабеж и побой, получи по-сурово наказание - 1 година затвор при строг режим. Неосъжданият досега Йордан пък се сдоби с 1 година затвор при общ режим. Двамата се съгласиха с договорените с прокуратурата присъди, а състав на Русенския окръжен съд ги сметна за справедливи и ги одобри.
Обвиненията срещу двамата роднини бяха, че са пригодили със значителни средства и оборудване специално помещение за отглеждане на марихуана. Познания за печелившето фермерство черпели от специализирана литература. Изчисленията засега показвали, че за стаичката с 14 саксии са вложени около 5000 лева. Отделно у Йордан е открито сериозно количество канабис в себе си, от което могат да се свият стотици цигари.
На излизане от съдебна зала, след като се сдоби с присъдата си Цветослав, бе посрещнат от едногодишното си бебе и майка му, която е сестра на Йордан.