Цветослав Цв. и Йордан Б. да бъдат задържани за постоянно в ареста заради отглеждане и притежание на марихуана. Това искане отправи пред съда Русенската окръжна прокуратура.
Двамата младежи са зет и шурей и са хванати в петък, като според обвинението те са отглеждали заедно канабис в Джулюница. А хобито им лъснало покрай оперативни данни по друг случай. Според прокуратурата те са пригодили със значителни средства и оборудване специално помещение, облепено във фолио, в което отглеждали марихуана. Познания за печелившето фермерство черпели от специализирана литература. Изчисленията засега показвали, че за стаичката с 14 саксии са вложени около 5000 лева.
Прокуратурата обърна внимание, че Йордан е хванат и с над 1600 грама марихуана. От тях можели да се свият между 3500 и 5000 цигари, с което моментално се отхвърляла версията на младежа, че наркотикът е за лична употреба, а не за дилърстване. Адвокатът му пък обърна внимание, че голяма част от наркотикът бил негоден и количеството реална марихуана щяло да се редуцира. Но прокуратурата засилвала обвиненията и утежнявала положението на младежите за пред очите на съда. Затова, че Йордан не трябва да е в ареста адвокатът му посочи, че живее в Джулюница с 83-годишната си баба, за която се грижи само той.
Два пъти осъжданият Цветослав пък е с обвинение и за това, че държал 14 грама марихуана. Обвинението посочи, че освен делата за грабеж и побой в миналото, срещу него има и висящо дело за наркотици. Защитникът му обаче обърна внимание, че Цветослав е баща на 5-месечно бебе и семейството му разчита единствено на неговите доходи от работа в строителството.
За тежките семейни условия и на двамата техните адвокати поискаха да бъде разпитана приятелката на Цветослав Бисерка, която пък е сестра на Йордан. Съдът обаче сметна, че не е сега моментът за това.
В крайна сметка магистратите прецениха, че мястото и на двамата засега е в ареста и ги задържа за постоянно. Мярката може да се обжалва.