Баща и син са задържани за тежък скандал и опустошителен побой в заведение.
Екшънът се разиграл във вторник малко след 22.30 часа в ресторант „Корнер“ на ул.“Плиска“. 49-годишният мъж и 27-годишният му син, които държали близка фурна, влезли в ресторанта в ранния следобед и започнали да пият бира. 30 минути преди 23 часа, когато изтича  работното време, собственичката и сервитьорката започнали да подканват клиентите да си тръгват. Това ядосало бащата и сина, които според персонала вече били обърнали близо 30 бири, и след като останали сами в заведението, започнали да обиждаг собственичката и да я заплашват. 
Изплашеното момиче се обадило на съпруга си, но при появяването му бащата се нахвърлил върху него с юмруци. Синът също станал да му помага, но собственичката застанала помежду им и пак помолила побойниците да си вървят. В отговор обаче двамата самозабравили се клиенти започнали да обръщат масите и столовете в салона. Момичето се обадило на охранителната фирма за помощ, а мъжът й подал сигнал на тел.112. Като усетили, че положението става напечено, бащата и синът напуснали ресторанта.
За минути на място пристигнал наряд от Второ РПУ и служители от звеното за предотвратяване на безредици. Побойниците били открити в съседство до ресторанта, но при последвалата проверка отказали да предоставят документите си за самоличност и да отговарят на полицейските въпроси за изясняване на сигнала. Двамата са задържани и отведени във Второ РПУ, където са останали с белезници за 24 часа.
От тук нататък не очаквам нищо добро, защото добре познавам тези клиенти, но ще поискам ограничителна заповед от съда, за да не припарват до ресторанта, каза вчера пред „Утро“ собственичката на заведението.