Тежки обвинения за производство и търговия на наркотици вкараха за постоянно в ареста двама съдружници в печелившия забранен бизнес. Фермата им в Щръклево с продукция от около 150 килограма марихуана била засечена от Гранична полиция и на 30 септември С.М. и Б.Г. бяха закопчани, а с решение на Окръжния съд от 2 октомври са задържани за постоянно, но мерките могат да се обжалват.
Както „Утро“ писа, собственичка на наркофермата е 60-годишна русенка, на която помагал 61-годишен неин познат от Щръклево. В оранжерията униформените открили 38 зелени стръка наркоконоп с височина от 0,50 до 2,50 м в саксии и сандъци, сушилни, електронна везна и др. При разпита жената казала, че сама се грижела за двете си деца и имала нужда от пари, затова започнала да гледа марихуана.
Ако вината на двамата бъде доказана, наркофермерите могат да бъдат наказани с присъди от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоби от 5000 до 20 000 лева.
Арест заслужава и многократно осъждан и в България, и в чужбина мъж, който 13 пъти теглил пари от чужда карта, която откраднал. След удара и лесно припечелените пари той забегнал зад граница, затова разследващите го обявили за щателно издирване и го открили в Германия, след което бил екстрадиран в България и вече лежи в русенския арест. За случая от 30 август 2018 година, когато обрал жена и източил 1000 лева от картата й, той може да бъде осъден на лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба до двойния размер на получената сума.