Туристическо дружество „Приста“ - Русе ще отбележи Международния ден на река Дунав – 29 юни със състезание с туристически каяци от местността „Стълпище“ при с. Мечка - до Русе.

Събитието е втората дейност от проекта на ТД „Приста“ - „Русенци спортуват сред природата - във въздуха, на скалите, по реката“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“. В регатата могат да участват членовете на ТД „Приста“ и гости, отговарящи на изискванията за воден туризъм по река Дунав.

ТД „Приста“ осигурява за участниците: двуместни каяци, гребла, спасителни ризи, инструктори, медицинско лице. Логистиката по извозване на лодките и хората, както и осигуряването на придружаващ моторен съд, също е ангажимент на дружеството.

Регламент:

Организирано е превозването на участниците в регатата от Русе до Стълпище. Стартът на регатата е в 10:00 часа, след това ще има почивка на остров Люляка и едночасово еко състезание. Финал пред хотел „Рига“ и награждаване на победителите.

За записване и допълнителна информация: Канцелария на ТД „Приста“, гр. Русе, ул. „Княжеска“ 1, тел. 0888/221234 и 082/820272, Сашо Попов – ръководител на регатата.