"Знаех от старши-треньора Ина Ананиева, че Цвети Стоянова има здравословен проблем, за който не се говореше, защото явно е бил много личен". Това заяви за "Здравей, България" бившият председател на Федерацията по лека атлетика Мария Гигова, след като вчера едно от "златните ни момичета" Цвети Стоянова опита да се самоубие.

"Мисля, че не ставаше въпрос за физическа травма, но не знам какво е било. Не става въпрос за проблем на душата", уточни Гигова.

"Не можем да влезем в душата на това момиче и да разберем защо това се е случило. Не мога да си го обясня. Всички имахме много добро отношение към нея", допълни тя. Тя познавала Стоянова от дете. Обясни, че имала труден живот, защото много малка останала без майка. "Всички имаме много хубаво отношение към нея. Не мога да си обясня защо това се е случило. Всички се молим за нея. Получавам имейли от цял свят. Не искам да говоря в минало време. Дай боже, да има шанс, защото тя е една малка перла на българската художествена гимнастика", каза Гигова.

Тя не се е виждала с момичетата от ансамбъла след Световната купа в София. Разбрала само от треньорката Ина Ананиева, че Стоянова имала здравословен проблем, който трябвало да бъде овладян.

"Нищо не може да се коментира. Това е трагедия. Цвети е едно от най-талантливите деца в нашия ансамбъл", коментира Гигова.