Двама нови треньори подписаха официални договори с ФК "Дунав". Пламен Донев е бивш футболист и наставник на "Светкавица", като дори изведе търговищкия тим до "А" група преди няколко години. Игнат Младенов е по-познат на любителите на футбола в Русе. Той е част от най-успешното дунавско поколение, победило италианския "Рома" в мач от турнира за Купата на УЕФА през 1975 г. Играл е и за "Етър" Велико Търново. След това е бил треньор и ръководител в "Дунав" и в още няколко отбора в града и региона.

Двамата се включват в младия екип на Веселин Великов, Людмил Киров и Любомир Петков, за да помогнат с опит и натрупаната рутина за предстоящите мачове на "драконите" в елита. Междувременно стана ясно, че има корекции в плана за подготовка на "Дунав", наложени главно от по-късната дата на старта на първенството в новата Първа лига - 30 юли.

Първата тренировка на тима е насрочена за 18 ч. на 15 юни, сряда, на Градския стадион в Русе. Тогава ще бъдат представени и новите попълнения. Все пак селекцията е отворен процес и не е изключено привличането на още футболисти, но не на всяка цена, уточни изпълненият директор Ивайло Петков.

Феновете също подготвят изненада за своите любимци, като е обявен дрескод "Ретро" във връзка с приключването на 25-годишното очакване за завръщането в елита на отбора, носещ името на голямата европейска река. Следват близо 2 седмици подготовка при домашни условия. От 28 юни до 3 юли съставът е на лагер в Етрополе, след което до 13 юли е в Тетевен.

Междувременно ще се изиграят и следните контроли:

на 23 юни в Стара Загора с "Берое",

на 29 юни в Правец с "Левски" София,

на 2 юли в Правец със "Септември" София,

на 6 юли по всяка вероятност в София срещу "Ботев" Враца,

на 9 юли в Тетевен с "Етър" Велико Търново,

на 16 юли все още се преговаря за съперник,

на 23 юли в Русе или в Разград с "Лудогорец 2".