Три излезли от употреба автомобила, които са паркирани или изоставени върху общинска площ, ще бъдат принудително вдигнати със заповед на кмета Пламен Стоилов. И трите трошки са паркирани или изоставени в квартал „Дружба“, имат регистрационни номера и собствениците им са известни. Тъй като обаче нямат заверен знак за технически преглед през последните две години, се налага да бъдат преместени принудително.
Два от автомобилите са в „Дружба 3“ - бежов „Москвич“, паркиран срещу вх.Ж на бл.12, и бежов „Фиат Дукато“ с оранжеви ленти срещу вх.И на бл.6, третият е черен „Фолксваген Голф“ срещу вх. А на бл. „Ловеч“ в „Дружба 1“.
Още през ноември чрез залепване на предупредителен стикер-предписание собствениците на трошките са предупредени да ги преместят, като срокът за премахването на старите возила е три месеца. След повторно извършени проверки от комисията през февруари обаче е установено, че дадените предписания не са изпълнени. Затова се стигна и до трите кметски заповеди за транспортирането на старите коли до центъра за разкомплектоване, като контролът по изпълнението е възложен на зам.-кмета Наталия Кръстева. Общината има сключен договор с „Българска рециклираща компания“ за оползотворяването им. Репатрирането на стари коли се прави на основание Наредба на община Русе за управление на дейностите с битови, строителни и масово разпространени отпадъци.