Апелативният съд във Велико Търново потвърди изцяло присъдите на похитителите на 36-годишната Гинка Станчева. Данни по делото сочат, че бившите сватове били на нож, защото кланът от Павликени начело с Гергина и Йордан Ганчеви платили за 12-годишната дъщеря на Гинка, но по-късно тя си я прибрала, без да им върне парите. Така синът им Гечо се оказал без бъдещата си булка Василка, за която били пръснати хиляди левове за рокли, годеж и бижута. Нямало ги и парите за нейното купуване според ромските традиции. Отделно павликенските сватове научили, че Гинка щяла да спазарява дъщеря си повторно. Затова на 15 септември 2014 година дошли в Русе, засекли сватята, натикали я със сила в своя „Мерцедес“ и отпрашили към Павликени. А междувременно поискали 20 000 лева откуп от мъжа й, като взели всичките пари и вещи на заложницата. 
На 8 февруари т.г. Окръжният съд в Русе наказа с по 6 години затвор Гергина и Йордан, братът на Йордан - Румен, чу 5 години решетки, а тийнейджърите Иво и Симеон - по 1 година и половина условно с 3 години изпитателен срок.
Петимата бяха категорични, че никого не са отвличали, а просто са искали да си изчистят сметките с Гинка, чиято дъщеря са гледали като принцеса, а тя я използвала само, за да изкарва пари. Затова обжалваха присъдите си пред втората инстанция в Търново, но и там съдиите отсякоха категорично, че ги заслужават напълно. Наказанията могат да се оспорят пред още една инстанция.