За извращения, блудства и психологически тормоз разказаха бивши затворнициот Белене. Те предоставиха записи на БТВ, част от които бяха показани. Това се случва в сектора на рецидивистите. Ръководството на затвора е отказало да вземе участие в предаването.

Силните в затвора тормозят всички останали. Изглежда, че там надзиратели няма. Общуването със затворниците е изключително лесно.

Затворник разказа за издевателствата. Той е бил в затвора за кражба. Около 30 надзиратели работят в затвора. Затворниците се занимават с измами и нещата, които са правили и навън. По-силният изяжда по-слабият. Разчита се на мускули и пари. На силния затворник всичко му е наготово. Понякога силните се гаврят с другите, защото няма какво друго да правят. Снимат си порно и групови изнасилвания, разкри бившият затворник. Всичко се случва посредством бой и страх.

Друг разказа, че новите затворници се посрещат с групово изнасилване пред очите на надзирателите.

Ако някоя жертва се оплаче - получава жестоко наказание. Всичко, което става в затвора си остава там - това гласи неписано правило. Настоящи и бивши затворници твърдят, че правосъдието в затвора е дадено в ръцете на силните. "Затворници наказват други за написани жалби".

Тарторите увиват одеяла на главите на затворниците и ги използват за боксова круша. Имало е случаи, когато хората припадат, дори един си е глътнал езика. Имало е случай на затворник, на който са му заврели пръчка в устата.

Има няколко рацидивисти отряди в затвора. Те се оправдават, че издевателстват върху педофили и хора с тежки престъпления.

Кадрите са предоставени от самите затворници, защото вече са били наказани за тях. Последици няма и издевателствата продължават.