Моля да не ме предавате на властите в Холандия, които са издали европейска заповед за моя арест. Всичко написано срещу мен в жалбата е лъжа, а момичетата са признали преди 2 дни, че са излъгали разследващите. С този апел се обърна към състав на Русенския окръжен съд 32-годишната Дияна С., която бе задържана на Дунав мост на влизане в България. Според магистратите обаче екстрадицията й е съвсем правомерна и младата жена трябва да бъде предадена на Окръжната прокуратура в Норд-Холанд. Решението може да се обжалва.
Срещу Дияна тече разследване по обвинение, че е принуждавала момичета да проституират като им е вземала част от парите. Самата тя обаче отрича всяко подобно твърдение и е категорична, че атаката срещу нея е плод на намесата й в отношенията на сутеньор и проститутка. Всъщност тя се опитала да им помогне и дори им вършела услуги пред чуждестранните институции, тъй като те били неграмотни и не можели да се справят нито с попълването на документи, нито с езика. Според защитата й съвсем скоро свидетелите срещу нея ще си признаят, че са излъгали разследващите и обвиненията ще паднат. Отделно нямало гаранции, че ако бъде осъдена в Холандия, ще бъде върната да търпи евентуално наказание в България.
Дияна обжалва и задържането си в ареста, което според нея било неправилно. Срещу младата жена от Провадия, която живее в Шумен, е издадена заповед за арест на 13 април, след което на 21 април и европейска заповед за арест. До нея властите стигнали след поредно пресичане на границата, докато внася коли втора ръка.