Млада жена бе заклана зверски вчера на обръщалото на 16 линия по пътя за Пиргово, а палачът й позвънил на 112 и изкрещял на пресекулки в слушалката „Убих жена си на обръщалото на 16 линия“, след което затворил телефона.
Трагедията се разиграла малко след 18.30. Убиецът и жертвата му пътували с черно БМВ в посока Пиргово, но на обръщалото на 16 линия колата рязко отбила вдясно и спряла, а след секунди от нея изскочила млада жена и ужасено побегнала към Русе. По първоначални данни по нея личала кръв. След секунди с няколко скока я застигнал излезлият от автомобила мъж и я довършил с един удар с нож. После хукнал към Пиргово и по пътя звъннал на спешния телефон в 18.40 часа. Кървавата разправа станала пред очите на пътуващ зад БМВ-то шофьор.
Установено е, че убитата жена е на 30 години и е живеела с екзекутора си в апартамент в Русе. Двамата са съпрузи, но това снощи не бе потвърдено официално. Работи се по различни версии, сред които и отмъщение за изневяра. След убийството мъжът на убитата изчезнал и полицията снощи го издирваше с всички налични сили и средства, като имаше съмнения, че беглецът се е самоубил. Възможно е обаче и да не е събрал такава смелост.
Повече информация по тежкото криминално престъпление ще бъде дадена днес.