Джумая джамия е под денонощна полицейска охрана. Полицаи от Четвърто РУП и частна охранителна фирма се грижат за сигурността в района на храма. В сградата на мюфтийството работят паник бутони и камери.

От джамийското настоятелство в Пловдив няма да предприемат никаква реакция към момента във връзка със счупените прозорци в сградата, обяви председателят му Ахмед Пехливан. Той уточни, че очакват и наставления от Главно мюфтийство, но като цяло са против остри реакции. Няма нанесени щети на самия молитвен храм. Информацията от футболните фенове и прокуратурата бе потвърдена и от самия председател.

Служителите на настоятелството, които са работили в офисите по време на протестното шествие, са хвърляли обратно навън хвърчащите през прозорците димки и запалителни бомбички, благодарение на което не е предизвикан пожар в сградата. 

Ахмед Пехливан призова всички мюсюлмани от Кърджали, Видин, Враца и други градове на България, в които също се очакват протести, да не действат агресивно и да пазят етническия и религиозен мир.