Над 3000 награди и 3 нови велосипеда връчи русенската компания „Монтюпе“ по време на проведения от нея в неделя празник по повод Деня на детето. Тържеството в Парка на младежта се проведе за втора поредна година. Музика, танци, театрални представления, арт работилници, рисуване на лице и спортни игри забавляваха малчуганите.
Всички участници в игрите си тръгнаха с над 3000 награди - тениски, калъфи за телефон, гривни, ключодържатели, фризби, йо-йо и други подаръци очакваха децата на станциите, разположени по главната алея. На три пъти концертната програма бе прекъсвана, за да се изтеглят големите победители от томболата, които си тръгнаха с нови велосипеди.
В програмата на голямата сцена се включиха талантите на Общински детски център и Младежкия дом, които изненадаха публиката с фолклорни и модерни изпълнения - песните и танците варираха от поп, рок, фънк до традиционен фолклор. Спортен клуб „Калагия“ и клуб по ушу и тайчи към Общински Младежки дом плениха вниманието с демонстрация на китайското бойно изкуство.