Имаме ангажимент от страна на кмета Пламен Стоилов, че в бюджета за 2017 ще има пари за провеждане на конкурс и за заплащане на проекта за паметника на Васил Левски. Това съобщи депутатът Искрен Веселинов, който вчера заедно с народния представител Юлиян Ангелов е провел разговор със Стоилов. 
Веселинов припомни, че преди около две години по предложение на общинските съветници на ВМРО бе прието решение за изграждане на паметник на Левски в Парка на възрожденците. Беше възложено на кмета да проведе конкурс и с това се приключи, като две години нямаше движение по въпроса. Удовлетворени сме, че виждаме едно разбиране у кмета, че нещата не трябва да се стопират. Не можем да допуснем това да се превърне в сага, подобна на тази с войнишкия паметник, който 10 години беше във висящо състояние, докато преди две години стартира сериозно като инициатива, коментира депутатът. 
Има алтернативни виждания за това къде трябва да бъде паметникът на Левски. Ние поехме ангажимент да проведем среща с всички страни, които имат различия по темата за местоположението и да ги консолидираме в една обща позиция, така че в рамките на следващите две години да успеем да завършим тази инициатива. Много държим да активираме русенската общественост по тази тема, допълни още Веселинов.