С 77 рисунки, 44 снимки, 16 постера и 1 екопроект участваха учениците от ОУ „Любен Каравелов“ в хепънинга под наслов „Природата - вдъхновение и наследство“. Екосъбитието се проведе съвместно с Регионалната инспекция по околната среда и водите по повод Международния ден на биологичното разнообразие, който се отбелязва на 22 май, и 60-годишнината от присъединяване на България към ЮНЕСКО. Произведенията изпълниха района пред Английската гимназия вчера следобед и привлякоха вниманието на минувачите.
Творбите, чрез които учениците от 1 до 7 клас показаха как виждат природата, бяха оценявани от тричленно жури. Директорът на РИОСВ Лилия Атанасова, специалистът в екоинспекцията Рени Петрова и известният архитект Симеон Рангелов отсяха най-добрите произведения, а авторите им бяха наградени с флашки, слушалки и различни компютърни аксесоари. 
Празникът започна с песен и продължи с артистична програма на облечените в костюмите на тиква и ягода водещи, а в края на тържеството директорът на РИОСВ Лилия Атанасова връчи на училищното ръководство последното издание на Червената книга на България.