Виктория Мирчева се завърна в Русе. Но не за да играе баскетбол в отбор от нашия град, какъвто може и да няма през новия сезон след разпада на „Дунав 8806“, а да си отдъхне след тежкия сезон с тима на Истанбулския университет. Украинката бе част от онзи тим на „Дунав“, който стана девически шампион на България преди 10 години. После в продължение на 3 години бе една от най-младите състезателки на женския „Дунав Еконт“. В кариерата си 29-годишната сега Виктория игра още за отбори от Украйна, Полша, Германия, Франция, Чехия. Феновете на баскетбола в Русе я видяха за последно тази зима, когато „Дунав 8806“ се срещна с тима на Истанбулския университет в мач от европейските клубни турнири. И двата двубоя завършиха с успех за туркините.
Внезапната среща на „Утро“ с украинската националка стана по една от русенските улици в момент, когато русокосата чаровница бе тръгнала да пазарува в магазин по „Цар Освободител“. 
„Малцина може би знаят, но аз имам български паспорт. Други пък навярно ще се изненадат, че почти всяко лято си почивам в Русе, тъй като тук имам осигурено жилище. Няма да скрия, че ми е много приятно, защото чувствам този град като роден. Договорът ми с Истанбулския университет приключи. Тепърва ще решавам къде да продължа кариерата си“, каза Мирчева с усмивка и на перфектен български език.
Нямаше нужда да й обясняваме за случилото се с женския тим на Русе, тъй като тя бе информирана. Дипломатично обаче отклони коментар по темата.
А ние й пожелахме да си намери силен отбор, а след като каже сбогом на професионалния баскет, да се хване на работа в русенската детско-юношеска школа.