42-годишен рецидивист от София, който отседнал на хотел в Русе, се сдоби с поредна присъда, след като се накичил без пари с маркови спортни дрехи и маратонки.
В 3.30 часа през нощта срещу 28 октомври 2015 година многократно осъжданият столичанин разбил магазин на ул.“Александровска“. За негов късмет охранителната техника не се задействала и той успял без пари да подмени гардероба си - награбил спортни стоки за близо 1300 лева. Впоследствие униформени от Първо районно стигнали до рецидивиста по записи от охранителни камери и открили част от облеклата в хотелската му стая. Самият крадец бил заловен в следобедните часове на 28 октомври в заложна къща, където отишъл облечен с новите си маркови дрехи. Освен спортните стоки в хотела полицаите се натъкнали и на следи от други негови удари - включително на откраднати сребърни бижута, вероятно от магазини в Русе и Разград, както и на кожени якета.
В крайна сметка 42-годишният опитен престъпник направи пълни самопризнания за кражбата от спортния магазин, а за останалите случаи текат други дела. Така той се договори с прокуратурата да изтърпи 1 година и 8 месеца в затвора. Съдът сметна наказанието за справедливо и окончателно го одобри.