След 15 месеца на свобода осъждан три пъти за разпространение на наркотици се връща в затвора. 22-годишният Милен К. е арестуван на 31 декември по информация, че в началото на месеца е купил наркотици за търговия. Това станало в условията на опасен рецидив, тъй като бил пуснат от затвора за добро поведение на 5 октомври 2019 г., където е лежал две години за разпространение на дрога. Милен не спазил 3-годишния изпитателен срок и пак се захванал с търговията с наркотици.
При обиск в дома му са открити 4 г марихуана, 3 г метамфетамин и една таблетка екстази LSD, общо за 120 лева. На 2 януари Окръжният съд е постановил постоянен арест за Милен. За такова обвинение законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба.
В хода на разследването е излязъл наяве още един факт срещу него. Той е евентуалният извършител на пътен инцидент на 27 декември с пострадал пешеходец на бул.“Липник, след което шофьорът се укрил. Колата е открита изоставена на ул.“Потсдам“, а справка в КАТ показала, че тя се води на Милен К. 
Според Окръжния съд единствената адекватна мярка спрямо наркодилъра е задържане под стража. Определението на магистратите не е обжалвано пред Апелативния съд до вчера и тя влезе в сила.