Цветана Пиронкова остана много доволна от победата си срещу Йохана Ларсон във втори кръг на Откритото първенство на Франция. Това е втори престижен неин успех в Париж, след като преди това тя се наложи и срещу опитната Сара Ерани.

Тя се надява да се възстанови след тези две тежки битки и да е готова за следващата си съперничка - младата американка Слоун Стивънс.

"Бях спокойна на корта и го показах. Физически съм уморена, но ще използвам утрешния ден, за да се възстановя и да имам сили за следващия двубой. Мисля, че съм в добра форма и имам шанс. Ще се постарая да мина в следващия кръг. Днешният мач беше тежък на двата фронта - ментално и физически.

В тайбрека си казах, че трябва да оставя всичко, което имам на кора, защото в третия сет нищо нямаше да се знае. Усещах интензивна умора и се борих за всяка точка," разкри Пиронкова пред "Евроспорт".

Пиронкова сподели, че знае какво да очаква от Стивънс. Дотук американката има три победи над нея. Любопитното е, че двете се срещнаха и на миналогодишния "Ролан Гарос" и Стивънс се наложи в два сета.

"Не искам да казвам голяма дума, но в момента се чувствам добре и затова смятам, че имам шанс и ще се боря. Когато харесваш турнира и мястото, това помага."

Най-добрата българска състезателка призна, че любимият й тенисист е Роджър Федерер. Тя обаче следи още мачовете на Григор Димитров и Новак Джокович.