"Разбира се, за мен е голямо разочарование да загубя още в първи кръг на този турнир. Мислех, че имам добри шансове тук", сподели първата ракета на България Григор Димитров след загубата си от Виктор Троицки в първия кръг на Ролан Гарос.

Димитров приключи на самия старт на Откритото първенство на Франция за трета поредна година, след като изгуби 5-сетова битка срещу сърбина. "Никога не е лесно да играеш срещу Виктор. Разбира се, за мен е голямо разочарование да загубя още в първи кръг на този турнир. Мислех, че имам добри шансове тук, представих се добре на клей до този момент. Не искам да съм твърде разочарован, защото той игра много добре, миналата седмица игра финал, беше много уверен. Сервираше добре, всичките му удари бяха добри, задачата ми беше много трудна. Аз просто не можах да намеря ритъм и не успях да се възползвам от малките възможности, които се отвориха пред мен в мача. Това е урок за мен, но беше един от онези дни в, които каквото и да пробвах, не се получаваше", сподели Гришо на пресконференцията след двубоя.

"Имах добър сезон на клей, така че тази загуба ще ме мотивира още повече да се завърна тук още по-силен. Ще имам възможност да почина повече и да се подготвя по-добре за предстоящия сезон на трева, който чакам с нетърпение", допълни българският тенисист.