Засилено полицейско присъствие е предвидено на входно-изходните артерии на града днес. Целта е да се осигури нормалното и спокойно движение по пътищата, да бъдат избегнати предпоставки за сериозни нарушения."Превантивна дейност е предвидена, защото ще бъде изнесена и празничната програма на града. Тя е достатъчно наситена на тържествени инициативи и именно за това сме се постарали да обезпечим всички събития, които предстоят", съобщи  говорителят на ОДМВР-Варна Ивана Милева, цитирана от „Фокус”.
 
Тя посочи, че предвид абитуриентски балове, във вечерните часове ще бъде осигурен засилен контрол в районите на училищата и заведенията, в които ще се провеждат празничните мероприятия, както и по маршрутите, които водят към тях.
 
"Повишават се изискванията и към пропускателния режим за недопускането на хора с огнестрелни оръжия, агресивно поведение, нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества, които биха предизвикали някакво нарушение на обществения ред или биха влезли в конфликтна ситуация, която да развали празника на младите хора", посочи говорителят на ОД на МВР - Варна.
 
Ивана Милева уточни, че униформените ще следят за евентуални провинения, чрез заснемане поведението на абитуриентите зад волана, за да се даде реална възможност за документиране на пътната обстановка.