Нов зам.областен управител на Русе назначи министър-председателят Бойко Борисов от вчера. Мястото на Явор Янчев от АБВ, който подаде оставка, ще заеме Валентин Колев. Той изпълняваше тази длъжност в периода от 19 септември до 3 декември 2014 година, като тогава отново си размениха ролите с Янчев. След това Колев бе назначен за главен секретар на Асоциацията по ВиК. 
Сега новият зам.областен ще поеме ресорите регионално развитие и устройство на територията, както и транспортно обслужване и безопасността на движението. В неговите ръце ще е и административният контрол, отбранително-мобилизационната подготовка, сигурността и борбата с корупцията. Новият стар зам.областен управител ще бъде отговорен и за защитата на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Ресорът по управление на имоти държавна собственост пък ще упражнява съвместно с другия зам.областен управител Станимир Станчев. 
Валентин Колев е полицай с дълга и успешна кариера. Има магистратури по право и по управление на обществения ред. Той беше шеф на Криминална полиция и зам. директор на ОД на МВР до края на октомври 2013, когато бе набързо пенсиониран от правителството на Орешарски.