Русенският клуб за генериране на парадоксални алтернативи „Мъдромер“, който след бурните промени в края на 1989 година пръв в страната обърна поглед не към политиката или парите, а към светлината на знанието и тълкуването на света, отбеляза 26 години от създаването си.
През годините членовете на клуба, превърнал се в основа на уфологията в България, нееднократно хвърляха ръкавица на „традиционната наука“, както обикновено окачествяват научната сфера. Един от тях - покойният Ангел Иванов, дори създаде нова дисциплина - версална физика, разглеждаща връзката между електричеството и гравитацията. И получи признание не у нас, а в Русия.
Продължаваме напълно безкористно и независимо да изследваме Неизвестното, Непонятното, Необяснимото, посочи основателят, стълбът и моторът на клуба Иван Лазаров, който днес чества достолепен 70-годишен юбилей. Каним всички мислещи хора да дойдат при нас, за да им предадем знанията и опита си и да продължат напред. Обсебени сме от мъдромерски оптимизъм и ще се радваме да видим нови и млади изследвачи на загадките около нас, каза още доайенът.