В центъра на Русе между две оживени улици десетки русенци всекидневно намират уютна атмосфера, вкусни обедни менюта, романтични вечери и забавления. Това е така, защото ресторант „Корсар“, който е на ъгъла между Американското пазарче и ул.“Константин Иречек“, от януари доказва своята преданост към клиента. 
Персоналът се старае да удовлетвори и най-изтънчения вкус на клиентите и да докаже, че хитовото заведение е синоним на отлична кухня, перфектно обслужване и достъпни цени. 
В днешно време, във все по-динамичното ни всекидневие, в забързания начин на живот и силната конкуренция трябва непрекъснато да се питаме какво трябва да се промени и кое може да се подобри, за да продължаваме да удовлетворяваме и най-капризните ни клиенти. За нас едно заведение е преди всичко кухня, обслужване и цялостна атмосфера. Ние работим на пълни обороти, за да постигнем перфектното съчетание на тези три елемента, създаващи имиджа на ресторант „Корсар“, казва новият му наемател и наложил се в последните години ресторантьор с култовите заведения „Локомотив“ и „Камъните“ Георги Георгиев, който от есента е и общински съветник.
Тъй като всички очакваме с голямо вълнение и нетърпение времето да се успокои и температурите да се вдигнат, в лятната градина на „Корсар“ е създадена уютна обстановка, обяснява Георгиев. Помислено е и за горещините, които ще настъпят от средата на юни. За целта се инсталират вентилатори, които да поддържат температурата на въздуха около 20 градуса. Така на прохлада клиентите ще могат да похапват специалитети с месо, всякаква риба, сачове, вкуснотии на пещ. Изборът на скара също е голям и може да задоволи всякакви вкусове. 
Изобилието от ястия се приготвя от готвача Ангел Бонев, който шест години е работил в заведение на испанския остров Палма де Майорка. По думите му най-търсени вечер са специалитетът на заведението Балканска мешаница, която включва татарско кюфте, наденички, бекон и плескавица, гарнирани с картофи по селски. Голям интерес има и към сирене по тракийски в керемида и кавърма с пилешко или свинско месо със зеленчуци, завита в омлет.
Ресторантът на закрито е с капацитет 80 места и в него се правят сватби, кръщенета, фирмени празненства, рождени дни. Лятната градина пък събира близо 100 човека и също е удобна за семейни и приятелски тържества. За първи път там е сложен и голям аквариум, в който плуват сом и декоративни рибки дискуси. В закрития ресторант също има аквариуми с риби, както подобава на ресторант с името „Корсар“, а от есента там ще плува и хищна пираня, обещава Георгиев. И на двете места за настроението на клиентите се грижи жива музика, която си подбира репертоара според техния вкус. Музиката, веселието и танците спират, когато посетителите решат. 
Здравословният начин на живот става все по-важен, но и все по-труден за водене от повечето хора, които са унесени в забързаното си всекидневие, казва Георги Георгиев. Затова „Корсар“ инвестира в здравето на клиентите си, като приготвя месни и постни супи и гозби за обяд, без в тях да се влага мазнина. Вкусовите качества на диетичната храна обаче са гарантирани от бившия готвач в „Балкантурист“ кака Елена, както е известна кулинарната майсторка сред русенци, която има много опит в здравословното хранене, категоричен е ресторантьорът. В обедното меню, без събота и неделя, когато се сервират само супи, има по 3-4 различни десерта.
Вината в „Корсар“ - бели, червени и розе, са производство на наложили се на пазара винпроми от Русе, Търговище, Ямбол, Пещера, Асеновград и други. А по време на задаващото се Европейско първенство по футбол, когато в лятната градина ще бъде инсталиран огромен монитор, футболните запалянковци ще могат да гледат мачовете в компанията на студена наливна или бутилкова бира, пържена риба, вкусни пържени или печени картофки и много други мезета.