Намалена присъда от 1 година затвор получи опитната измамничка Елка Николова, която лежи в ареста от август, след като бе хваната, че предлага в интернет несъществуващи телевизори. Въпреки че техника нямало, тя смело вземала капаро от подлъганите купувачи, които мислели, че ще се сдобият с мечтан телевизор на супер изгодна цена. Присъдата обаче е само на първа инстанция и може да се обжалва.
Елка направи признания за стореното, въпреки че при задържането си прокара тезата, че всъщност е натопена от някакъв Васил по прякор Джими. Според 38-годишната жена тя му правела услуга и не трябва от нея да се търси отговорност за измамите. Въпросният Джими пък твърдял, че доставката на телевизорите се бавела заради задържането им на митницата. Половин година по-късно Елка смени версията и призна, че е подлъгала петима купувачи по интернет и им е прибрала общо 300 лева за мними телевизори. Подмамените били от цяла България - Троян, Варна, Балчик, Русе и Чирпан. Очите им останали по модерните телевизори, за които имало публикувани обяви в сайта olx.bg, и побързали да си запазят бройки.
Впрочем това далеч не е първата подобна проява на безработната висшистка. 38-годишната Елка, която е родом от Монтана, после се преместила в София, а накрая започнала да гледа животни на село, тръгнала да затъва още през 2008 година. Тогава тя работела като консултант в пенсионно-осигурителна компания и сключвала договори за допълнително пенсионно осигуряване. По някое време обаче изтегляла част от натрупаните суми и партидите на хората олеквали. За това си провинение тя се сдоби с първата си условна 1-годишна присъда през 2012 година. Година по-късно чу за втори път „виновна“. Този път за погазване на закона през 2010 година, когато публикувала обяви в интернет сайтове и вестници, че предоставя кредити на физически и юридически лица, отдава под наем жилища, както и че извършва преводи и легализации на документи. Започнала да получава позвънявания с интерес за кредити и услуги, но за по-сигурно искала аванс от хората. Така успяла да подмами четирима души, които наивно й превели 1438 лева. Впрочем за това погазване на закона Елка остана неоткриваема за правосъдната система и присъдата й бе прочетена задочно. Тогава тя бе наказана отново с 1 година условно. На третият път обаче затворът не й се размина.