Интернет-списанието на „Ал Кайда” Inspire призовава своите последователи да изпълнят „професионални убийства” в САЩ, съобщи Washington Times.Публикацията в Inspire призовава джихадистите да нанасят щети на икономиката на САЩ, като убиват лидери на бизнеса и предприемачи. На фотографиите в списанието е изобразен мъж с капишон, стоящ на улицата и гледащ в прозорците на разкошна къща.Както съобщава Washington Times, в публикацията е използвана фотография, на която е изобразен основателят на Microsoft Бил Гейтс, пистолет и пръски кръв.

От научноизследователския институт на средствата за масова информация на Близкия Изток (MEMRI), който получил копие от списанието, заявили, че публикацията представлява подробна информация по подготовката и изпълнение на целенасочени убийства.

„Убийството се явява ефективна цена във войната. Пророкът заповяда да убиваме криминалните водачи с помощта на този метод... Ние няма да сложим оръжие, докато не изпълним каквото Аллах иска от нас. Ние сме настроени да продължим борбата и ще нанасяме удари по американците с помощта на операции, организирани от групи джихадисти, преследвайки Америка в нейната родина” – се казва в публикацията на Inspire.