„Майка ти вече не е между живите”. Това чул в телефонната слушалка синът на възрастните инвалиди, които бяха открити наръгани с нож в дома си в Тутракан.Съпрузите, на 82 и 83 години, живеели в къща в града. Били трудноподвижни и за тях се грижел болногледач, който помагал в домакинството и на старците за личната им хигиена. Синът им живеел в Русе. 

Вчера сутринта младият мъж получил обаждане от баща си. „Майка ти вече не е между живите”, казал възрастният мъж и връзката прекъснала. При последвалите опити на сина да се свърже с баща си телефонът давал свободно, пише „България Днес”. 

Уплашен, той тръгнал за Тутракан. Когато влязъл в къщата на родителите си, заварил зловещата гледка. Майка му и баща му лежали мъртви в локви кръв, а на земята се въргалял нож. 

Синът веднага повикал полиция. По последвалия оглед е установено, че най-вероятно дядото е заклал бабата, след което се е самоубил. Разследващите предполагат, че вероятно те са решили да сложат край на живота си заради тежкия си живот. 

От къщата нищо не липсва и няма никакви данни за извършен грабеж. Въпреки това болногледачът бе разпитван от ченгетата часове наред.