Две години след смъртта на Анна Давидкова, която бе убита по особено жесток начин от мъжа си, семейството й продължава да търси справедливост. Това разкриват близките на бизнесдамата в предаването „Комбина” по Нова телевизия. Съпругът й Радослав Давидков получава минималната присъда от 13 години за жестокото престъпление и реално, ако тя остане в сила, може да излезе още след 6, 7 години. 

Анна бе убита по особено жесток начин на 13 май през 2014 г. А самият Радослав тогава нашумя като „убиецът с макетното ножче”.

Ето какво разказва сестрата на Анна: 

„На 12 вечерта сестра ми беше вкъщи и каза, че ще пътува с Радослав до семейната вила. Бях категорично против да отиде с него, защото тя неколкократно преди това беше декларирала пред нотариус, че се чувства застрашена от него. 

През деня заминаха на вилата. Към 16 часа следобед бях на работа, получих обаждане от негов приятел, че Радослав му се обадил и казал, че ще сложи край на живота си. Какво е станало, разбрахме впоследствие. Напускайки, намира повод да отбие колата. Пребил я е, това го знаем от медицинските експертизи. Жестоко! Счупени кости, строшени зъби, хематоми. След това взима макетно ножче и много, много прорезни и прободни рани. В 22 часа вечерта включи телефона си и ме набра. Каза, че ми поверява грижата за непълнолетната си дъщеря на мен и през цялото време се опитваше да ми обясни колко лоша е сестра ми. Говорехме три часа с него, редувайки се аз и двете му деца. Казваше, че ще си пререже вените, че иска да умрат заедно с нея и да ги погребат в общ гроб. Прекарва с трупа 16 часа на някаква поляна. На другата сутрин влиза в бензиностанция да пазарува. Бяхме обявили колата за издирване, там някъде е имало патрулка, която го е видяла. 

Успя от ареста да осигури пълномощник от фирмата. На практика така лиши децата от наследството им. Направил е всичко това за пари и за имоти. Той иззе фирмата, имуществото на Анна. Междувременно завежда дело, че иска да бъде признат за наследник. То е спряно, но е факт. От нейния убиец е заведено дело да бъде признат за наследник.”
Роднините на Анна настояват за справедлива присъда. Те обжалват делото и сега, на 18 май трябва да се произнесе Върховниятн съд. Близките настояват за доживотен затвор за Радослав. 

Първият разрив между Анна и Радослав настъпва, когато те са на върха и сякаш нищо лошо не може да им се случи. Благодарение на серия от успешни сделки Анна е успяла да купи изгодно няколко имота. Настаняват се в къща, наемат прислужница и персонал за градината. Една такава прекрасна сутрин, в която тя и той са седнали да пият кафе, поднесено от прислужницата, Радослав се обръща към съпругата си и изтърсва: “Ти не ставаш за бизнес, гледай си перденцата, селянко!” 

По-късно Анна споделя, че тази реплика слага началото на края между нея и Радослав. Двамата продължават да са заедно и след това. Наглед са все така неразделни. Той повтаря охотно пред всички, че е нищо без Анна. Тя продължава да се грижи за него, но вече нищо не е същото. Всичко това се случва през 2008 г., когато страната вече е ударена от икономическата криза. 

“Тогава майка ми реши как да реорганизира бизнеса си. Търсеше начин, като всички останали, да оцелее. Реши да продаде някои от имотите, защото смяташе, че може да получи много добра цена за тях. Радослав я спря. Каза й, че ако изчака, цените ще се вдигнат, и тя го послуша”, спомня си синът Иван.

Малко след полунощ на 15 май синът на Анна пише на стената си във Фейсбук: “На 14.05.2014 г. Радослав Кирилов Давидков отне живота на майка ми, моля всеки, който има някаква връзка и комуникира с нея до момента, да търси вече мен. Това е снимката на човека, който даде всичко за мен, за близките си и далечните хора. Раздаваше усмивки на всички. Моля, усмихвайте се повече за нея и я споменавайте с всичко, с което ви е помогнала…”

Няколко дни по-късно младежът поства снимка на куфар, под която пише: “Днес Катрин дава показания в полицията и аз написах молбата за освобождаването на трупа на майка ми. А на снимката е и багажът, който носим за Радослав в следствието, за да има удобни и топли дрехи…”

В момента и двете деца на Анна се опитват да се справят сами в живота. Цялото имущество на майка им е запорирано и те се борят да получат наследството си.