Да видим резултатите от красивия ум! С това изречение вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева даде старт вчера на иновативното младежко изложение в Русенския университет. Това е още едно от първите неща, с които Русе се гордее, каза преди това ректорът на РУ проф.Велизара Пенчева. Тя посочи, че иновативното изложение, в което представят свои разработки, модели и високотехнологични идеи студенти, докторанти, млади учени и дори ученици, се провежда за първи път в страната. Това е вашето време - време да експериментирате, докато се забавлявате и учите, каза проф.Пенчева. 
Такива хора ни трябват - като вас, които да ни предложат мислите и идеите си, за да дръпне страната ни напред, каза вицепремиерът Кунева. Тя увери младите хора, че имат пълната подкрепа и на управляващите, и на образователните специалисти, за да развиват своите познания и таланти. По-рано през деня тя присъства и на откриването на форум, посветен на регионалното развитие, заедно с министър Лиляна Павлова.
Поздравление към участниците в иновативното експо отправи и зам.областният управител Станимир Станчев, а зам.-кметът Наталия Кръстева прочете поздравителен адрес от кмета Пламен Стоилов. 
Меглена Кунева разговаря с академичното ръководство на РУ, а след това взе участие във форума „Предизвикателствата пред младежкото предприемачество“. По-късно тя се срещна с учители от областите Русе, Разград, Силистра и Търговище, като темата бяха промените, предвидени в новия Закон за предучилищното и училищното образование. Вечерта Кунева присъства на учредяването на младежка структура на Движение „България на гражданите“ в Русе.