Младо момиче от Пловдив от осем години живее с тежката диагноза Синовиален сарком. 24-годишната Теди се бори със зъби и нокти с болестта, но за съжаление, преди месец й откриват три нови тумора. През годините тя е преминала през различни операции и десетки курсове химиотерапия. Дните прекарани в болница и трудностите, през които е минала я мотивират да се занимава с медицина, съобщава tns.bg.

Теди вече е студент в 5-ти курс медицина в Медицински университет Пловдив, но сега тя е пациент и се нуждае от помощ. В момента е в Турция на скъпоструващо лъчелечение, след което е необходима операция на стойност 30 000 евро.

„Надяваме се, че с Вашата помощ ще й дадем шанс да реализира мечтата си да стане добър и съпричастен лекар. Тя го заслужава! Нека върнем усмивката на Теди!” , призовават приятелите на момичето.

В кампанията в помощ на младото момиче се включва и пловдивският клуб “Spirit”. Парите, които ще бъдат събрани от вход утре вечер в заведението, ще бъдат дарени на Теди. На партито ще бъдат и колегите на студентката, тъй като ще има „Медицинско парти”.

Благотворителната кампания продължава на 18 май в 1 аудитория на Аудиторен комплекс на МУ-Пловдив. Там ще се проведе благотворителен концерт с участието на Орлин Павлов и група No Name.