Прокуратурата или ДАНС ще влязат в БНР и ще разследват всички звена в операция "Чисти ръце". Това ще е първата ми задача, която ще инициирам, каза Петър Волгин, който бе вторият кандидат, представил концепцията си пред СЕМ за развитие на БНР. 

Според него има нужда от сериозна проверка в радиото, тъй като съществуват механизми за прикриване на финансови злоупотреби. 

Волгин смята, че националното радио трябва да отразява идеите на колкото се може повече хора от обществото. "Противно на някои мнения, аз съм изключителен привърженик към плурализма", каза той пред СЕМ. Именно затова има намерение да създаде нов тип токшоу, което да се излъчва всяка делнична вечер по 1 час. Намерението му всяко предаване да се води от различни водещи, които са с различни възгледи и различията им не са само политически, а философски, икономически и пр. Така всяко отделно предаване ще носи отпечатъка на възгледите на своя водещ, смята той. 

Друга идея на Волгин е, че във всичко свои програми журналистите на БНР трябва да представят не само това, което хората харесват и познават. Общественото радио трябва да отиде една идея отвъд и да е с прогностичен характер. 

"Радиото не трябва да е скучно", каза Волгин като част от концепцията си. Той ще се опита да наложи персонализацията в радиопрограмите. 

Волгин има намерение да открие нови кореспондентски пунктове по света. Задължително трябва да има такъв в САЩ. 

Стане ли генерален директор на БНР, Волгин ще поиска да подпише пакт за независимост с лидерите на основните политически сили, че няма да се намесват в редакционната политика и няма да упражняват нито политически, нито икономически натиск. Той е наясно, че подобен документ няма правна стойност, но пък това ще бъде символно действие, което носи своето предимство. 

Волгин е против сливането на БНТ и БНР. Според него подобно намерение има две цели - да се осигурят повече пари за продуцентите и да има повече контрол от страна на политиците.  Изслушванията в СЕМ продължават - Георги Василски и Светослав Костов.