Един човек е загинал, трима души са пострадали при катастрофа между лек и товарен автомобил в района на село Веселиново и град Смядово. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Шумен.Движението в района на катастрофата е затруднено. Сигналът за катастрофата е получен днес в 12.42 часа. На място веднага са насочени екипи на Полиция, Пожарна и Спешна помощ. 

При пристигането си пътните полицаи изяснили, че са се блъснали лек и товарен автомобил, двата с турски регистрации. След тежкия удар на място е починал водачът на лекия автомобил, 56-годишен мъж. В болницата в Шумен за преглед са откарани жената, която е пътувала с него, както и шофьорът на камиона и спътницата му. 

Движението по пътя Шумен- Бургас е затруднено в участъка край Смядово, тъй като по време на инцидента друг товарен автомобил опитал да премине през местопроизшествието, усукал се и блокирал пътя. Създадена е организация за преместване му, за да се осигури безопасно преминаване на останалите участници в движението. От ОД на МВР призовават водачите да шофират внимателно и да спазват правилата за движение и ограниченията на скоростта.