Изключително силно е русенското присъствие тази година на сцената на едно от най-гледаните и обичани тв предавания „България търси талант“. Тримата наши таланти се представят отлично и по всичко личи, че  имат реален шанс да спечелят титлата.
В една от най-оспорваните и тежки битки за гласовете на феновете на „България търси талант“ тази неделя от 20 часа ще влязат младежите от талантливата попинг група „The 5th Alliance“, след които е 17-годишният Симеон Йорданов. Момчетата смаяха членовете на журито и спечелиха сърцата им още на кастингите. Тогава те получиха запазения за най-впечатляващите изпълнения златен бутон от водещата на шоуто Мария Силвестър и така си спечелиха място на полуфиналите. Михаела Филева пък заложи, че групата дори може да спечели предаването. „Перфектни! Задавате еталон. Беше впечатляващо!“, бяха част от коментарите на съдиите за танцьорите.
В четвъртия спектакъл от полуфиналите момчетата ще се съревновават с още четирима талантливи участници, получили златен бутон от журито на предаването. Планирано е повелителите на попинга да покажат поредното си впечатляващо изпълнение последни. В момента младежите се подготвят много усилено, като тренират до късни часове. Идеята на петте момчета на възраст от 17 до 23 години от Русе, Шумен, Варна, Бургас и София, е да обединят хората да гласуват за тях и това да ги изтласка към финала. Затова и девизът им е: „Обединението прави силата“.
Освен единадесетокласникът от Икономическата гимназия Симеон към финала на „България търси талант“ сигурно вървят и две талантливи сестри Димитрови от Русе - 14-годишната Пресияна и 16-годишната Мирела, които разтърсиха с гласовете си членовете на журито. Независимо от безспорния си талант обаче, двете ученички от Училището по европейски езици трябваше да се борят за едно място на полуфинала. Очаквано журито на шоуто не успя да определи коя е по-добрата певица и реши момичетата, които вече имат награди от редица наши и международни конкурси, да участват като дует на сцената на „България търси талант“. 
В битката за титлата влезе и 6-годишната Елица Камбурова от детска вокална група „Слънце“. С изпълнението си на песента „Камино“ малкото момиченце взриви сцената на шоуто, изправи публиката на крака, а клипът от паметната вечер предизвиква нестихващо удивление в интернет. Най-добре умея да давам автографи, отговори дяволито малката Ели на въпрос на Асен Блатечки от журито преди да омагьоса всички с песента си. А след последните акорди един от най-популярните актьори стана на крака и с усмевка предупреди 6-годишното „слънце“, че ще му се налага много дълги години да дава автографи.