Най-великият български гимнастик Йордан Йовчев бе гост на децата от СОУ „Васил Левски“ и те бяха първите поканени гости на бенефиса му през февруари. Това е нещо, което не съм обявявал никъде досега и ще се радвам да дойдете и да се забавлявате с най-добрите гимнастици в света, каза шампионът.
Данчо Йовчев бе в Русе също при победители - децата от класа на Деница Енчева, които са си направили групова застраховка в дружество „Виктория“ и са участвали в томболата „Докосни звезда“. Тъй като гимнастикът е рекламно лице на компанията и бе определен като „Най-вдъхновяваща личност на съвремието“, бе посрещнат от стотици деца и възрастни в двора на „Васил Левски“.
В класната стая на Деница Енчева децата разпитваха шампиона по колко часа тренира, ще научи ли сина си на гимнастика, трудно ли е да си спортист, има ли нови олимпийски надежди сред младите му колеги и как успяват азиатските състезатели да достигнат такива върхове. Данчо Йовчев бе търпелив да отговори на всеки от третокласниците, като премери сили с най-големия ентусиаст сред тях - слабичкия, но здрав Боян.
Повече от час след срещата легендарният спортист раздаваше автографи на децата, за които е велик и вдъхновяващ.