Облекчаване по малка нужда в храстите пред Мол Русе на бул.“Липник“ и опасно возене на предния капак на „Опел Астра“ станали повод дежурен охранител на търговския център да вземе в ръце контрола в района. Вместо обаче да озапти среднощните хулигани, гардът отнесъл юмрук в лицето, който го повалил на земята.
Случаят е от 18 юни 2015 година, когато весела компания решила да спре на паркинга пред мола към 1 часа през нощта. Районът бил наблюдаван от дежурните охранители, които веднага фиксирали през камерите, че един от младежите се облекчава в градинката зад спирката на бул.“Липник“. След като изпуснал напрежението, хулиганът бил зареден за нови емоции и се качил на предния капак на „Опел Астра“. Както бил върху него, автомобилът потеглил по булеварда. Малко по-късно компанията се върнала на паркинга с все още качения на капака ентусиаст. Последвало ново облекчаване в храстите на няколко момчета, което провокирало охранителя да се намеси. Щом видели, че ги наближава, младежите бързо влезли в колата, но шофьорът не успял да потегли. Гардът направил забележка за непристойните им прояви, но един от хулиганите приел много навътре скастрянето. Затова се направил на мъж и след кратка словесна разправия с охранителя, отишъл до него, повалил го с един юмрук на земята, след което го ритнал и изчезнал. Междувременно към мястото вече пътувала полиция, а колежка на гарда предвидливо насочила видеокамерите към агресивната компания и записала случващото се.
За причинената лека телесна повреда младият хулиган стигна до съд, а на първа инстанция бе освободен от носене на наказателна отговорност и глобен с 1500 лева. Решението обаче може да се обжалва.