Починалото тази сутрин бебе в град Рила е родено със сърдечен порок, въпреки оказаните му реанимационни действия от екипа на ФСМП-Рила, то е починало.

По-рано днес бебе, увито в пелени бе прието в 7.25 часа мъртво в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Бебето-момченце на 2 месеца бе донесено към 7 часа тази сутрин във Филиала на спешната медицинска помощ в града от мъж, който казал, че го намерил на улицата по очи.

Впоследствие се оказа, че мъжът, оставил бебето в Спешна помощ-Рила, му е баща, който е около 35-годишен. Към 8 часа той, майката на починалото бебе, дядото и бабата, пристигнаха пред Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград.

Според тях, бебето се е родило със сърдечен проблем, днес имали записан час за преглед при лекар-специалист.

Бащата тази сутрин видял, че бебето не диша, опитал сърдечен масаж, но според него то било нече посиняло. Занесъл го във Филиала на спешната помощ в Рила. В паниката си казал, че го е намерил на улицата. Приелият бебето фелдшер Мирослав Корчев каза, че той буквално влязъл в спешната помощ и оставил бебето на масата. Корчев по пътя към МБАЛ-Благоевград опитал реанимационни действия, включително подаване на кислород, но бебето било вече мъртво.

Веднага след родителите, към 8.15 в СПО на МБАЛ-Благоевград пристигна полицейска патрулка от град Рила. Полицаят взе показанията на родителите, след което те бяха поети от следствен екип.

Родителите на починалото бебе не са от малцинствата, бабата е медицинска сестра в благоевградска специализира болница.

Към 9.30 часа тази сутрин тялото на починалото момченце бе транспортирано за аутопсия в Кюстендил, за установяване причините за смъртта му.