Кърваво убийство беляза тазгодишния Великден в Русенско. 78-годишен мъж е убит зверски за 1500 лева, които той взел от продажбата на стар автомобил УАЗ.
Драмата се е разиграла в Могилино в нощта срещу Велики четвъртък. Предния ден старецът продал стария си бус на човек от селото, защото вече не можел да се грижи за него. Това е станало достояние на неизвестни засега апаши, които се поблазнили от парите на самотно живеещия мъж. Вечерта те влезли в двора на къщата му, изненадали го в гръб и го халосали с чук по главата. Старецът паднал на земята в агония, а жестоките бандити го довършили, като му прерязали гърлото. След това обърнали стаите наопаки, намерили парите от продажбата на автомобила и изчезнали.
На следващия ден по обед съседка се учудила, че не вижда комшията си по двора, отишла в къщата и го намерила в локва кръв на пода в коридора.
След подаден сигнал в полицията на място отишли криминалисти и униформени от Областната дирекция на МВР и от РПУ-Две могили. Направен е оглед, но до вчера още не се знаеше дали мъжът е убит на двора или в къщата, тъй като липсват следи за извършеното тежко престъпление. Трупът е откаран за аутопсия в Съдебна медицина. Резултатите се очакват днес.
Извършителите се издирват. Засега се предполага, че това са гастрольори от други населени места, тъй като разпитите на местните жители в селото не дали резултат. Работата по случая продължава.
Директорът на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов потвърди за убийството, но отказа коментар за версиите, по които служителите на Криминална полиция работят.