Стотици деца изпълниха центъра на Русе на вчерашния си празник. За тях бяха организирани концерти, спектакли и демонстрации на противопожарна и полицейска техника, а в специалната Алея на занаятите деца представяха своите умения в различни ателиета.
По традиция най-оживено и шумно беше около полицаите и пожарникарите. Любопитни малгучани се трупаха около патрулките и противопожарните автомобили и с искрен интерес гледаха демонстрациите на професионални умения от служителите на МВР€
Тригодишната Вяра (на снимката на първа страница), облечена с жилетка и с полицейска фуражка, е решила, че като порасне, ще бъде полицай. 
„Искам да стана полицай, защото искам да арестувам всички бандити“, каза момиченцето. 
Общинският детски център за култура и изкуство организира концерт „Пъстра въртележка“, а Русенската опера предложи на своите най-малки почитатели балетния спектакъл „Карнавал на животните, или звездният миг на малкия Стефчо“. Вечерта празничната програма продължи тази с концерт на съставите на Общинския младежки дом в Парка на младежта, а кукленият театър зарадва малките си зрители с безплатния спектакъл „Златната ябълка“ на детската театрална школа „Патиланци“ към културния институт.