Какъв боклук, бе, хора, аз съм индустриалец, не съм бандит. Арестът ми е като шок. Винаги съм мислел, че арестуват само бандитите, а аз съм бизнесмен. Това обяви Атанас Бобоков в изказване пред Апелативния специализиран съд вчера. 
„Сега чета, че съм бил олигарх. Не знам знаят ли въобще какво значи олигарх. Извадиха написаното на гърба на една снимка, а това са мои записки, направени по книгата от 2003 г. „Богатите българи“. Голяма новина, Боже, Боже“, възкликна още той.
Бобоков и още четирима бяха в Апелативния спецсъд, където се трябваше да стане ясно дали ще излязат на свобода. Решението бе взето след редакционното приключване на броя.
Пред магистратите бизнесменът обясни, че осигурява работа на 1500 души, като средната заплата е 1700 лв. Освен това арестът се е отразил лошо на компанията, акциите се сривали. Бизнесменът подчерта, че акционерите били сериозни хора, а не „чичо от село“ - банка, пенсионни фондове. Арестът попречил и на купуването на завод в Тунис и на откриването на предприятие във Враца. 
Моята цел не е рециклирането, а пазарите. Затова съм дал пълна свобода на Богданов да търси машини. Това каза Бобоков по повод на Васил Богданов, който е бивш негов изпълнителен директор и свидетел по делото, както и обвиняем. 
Прокуратурата публикува във вторник показания на Богаднов.
Бобоков обясни, че бившият му служител е сред най-платените във фирмата. Годишно получава 24 000 лв. от работата си във борда и 150 000 лв. от премии.
След като говори пред съда, бизнесменът говори и с журналисти.На въпрос как си обяснява обвиненията Бобоков каза - борбата с олигарсите. После обясни и какво значи олигарси.
„За да има олигарси, трябва да има икономическа и политическа власт, които да се оплетат по начин, чрез който да се извличат облаги. Но къде са тези облаги? Ние не сме строителна фирма да строим пътища, нито метрото, нито сме кандидатствали за летището. Ние имаме производство - произвеждаме батерии“, каза Бобоков.
Притежавали и рециклиращи заводи, които да осигурят оловото за батериите. За да произведат над 3 млн. батерии, които да изнесат за 64 страни, им трябвали 50 хиляди тона олово.
„И като гръм от ясно небе господин Бобоков и брат му са арестувани. „Приста ойл“ произвежда масла, тя няма нищо общо с вноса от Италия и такива глупости“, каза още Бобоков.
Според него нямало никакви боклуци, италианският боклук бил битови отпадъци, а неговите дружества въобще не внасяли такива. „Боклуците са в главата на прокурорите“, заключи бизнесменът.