Премиерът Бойко Борисов направи аналогия с Шекспировата комедия "Много шум за нищо" и изминалата парламентарна седмица, през която бяха приети промени в Изборния кодекс.

Тези, които говорят, че ГЕРБ променяли Изборния кодекс преди избори, говорят лъжи, заяви Борисов в интервю за БНТ.

За местните избори, а за ГЕРБ те винаги са били най-важните, обърна се Борисов към онези „лъжци”, ние работихме по избирателния кодекс на г-жа Мая Манолова и БСП. На изборите за местна власт ние се явихме по стария кодекс, каза Борисов.

Що се касае до тази седмица - имаше една постановка "Много шум за нищо". Ако трябва да обобщим: цялата тази какофония, която се създаде - на практика имаме задължително гласуване, което никак не е задължително, референдумите си останаха по старому така както си бяха, секциите са си по старому. Квадратчетата не оказват абсолютно никаква роля на крайните резултати, обобщи Борисов работата на парламента по промените в Изборния кодекс.

Според него през изминалата седмица отново блесна истината, че между ГЕРБ и ДПС не може да има коалиция. И вчера беше вододел с това гласуване. Отново се върнахме в старата позната история - БСП, ДПС, някои от другите партии - това е бъдещото коалиционно управление, което ще се бори да ни събори нас, с традиционното ДСБ - уж дясно, но на практика с нож в гърба на ГЕРБ, коментира премиерът.

Според него от вчера е започнало изграждането на истинската опозиция като алтернатива на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Това е – повтарям - БСП, ДПС и ДСБ, каза Борисов.

Надявам се АБВ да останат стабилни защото с вицепремиера Калфин работим добре, допълни премиерът.

В България протестиращ стана професия – има хора, които само това работят. Всеки иска и е недоволен, всеки излиза и казва държавата да поеме, коментира още Бойко Борисов и даде пример: Мотористите, които карат мотори за по 100 хиляди лева, облеклата са им за по 5 – 10 хиляди лева, излязоха и направиха протест пред парламента заради 40 – 60 лева на година само и само да им видят моторите, посочи премиерът, визирайки протестът срещу целогодишната гражданска отговорност за сезонни превозни средства.

Всеки е недоволен, възмути се премиерът. Правихме, правихме, асфалт направихме улиците, а всяка сутрин някой излиза и казва да се направят легнали полицаи… дупките едно време играеха ролята на легнали полицаи, сега като е хубаво, карат бързо, продължи коментара си Борисов.

Правя всекидневно компромиси, защото най-мила ми е държавата, дали е Централна гара, дали е музей Ларго, всеки ден даваме на хората нещо, за което са мечтали. И в тази връзка искам да кажа за атаката срещу Йорданка Фандъкова и Митко Николов. Йорданка Фандъкова и Димитър Николов няма да са кандидат-президенти на ГЕРБ, продължи Борисов. И двамата могат да станат – посочим ли ги, ще станат, защото и двамата са много успешни, но няма да ги посочим, каза още Борисов.

Пометохме всички – от парламента до Градска мобилност за назидание на всички. Щом има нещо сгрешено – умишлено или не, поемаме отговорност, каза още Борисов и посочи, че именно в това е силата на ГЕРБ.

Първата година от управлението малко я пропиляхме, защото аз живеех в заблудата, че партньорите ми са добронамерени. Но в последните месеци нещата напреднаха, отбеляза Борисов. Каквото и да говорят, че асфалтът не се яде, има ли транспортна мрежа - инвестициите идват, каза още Борисов.