Темпераментните фенове на „Добруджа“ се надъхаха с патетичен призив преди мача с „Дунав“. Ето какво пишат едно към едно момчетата с жълто-зелени шалчета. 
„Мисия „Русе“! Добруджанци, добричлии! Отборът ни продължава борбата си за оцеляване на картата на професионалния футбол! След прекрасните 4 победи следва още един майсторски тест за Радостин Димов и неговите футболисти - гостуване в Русе на водача в класирането и вече влезлия с единия крак в „А“ група отбор на „Дунав“. Отиваме за точки! Една или три - не е от значение! Отиваме, за да затвърдим силната си серия срещу този съперник и ако може да отложим с кръг-два празненствата им за влизане в „А“ група!“
Ще видим как ще стане тази работа с отлагане на празненствата, но истината е, че „Добруджа“ стабилизира игрите си през пролетта и вече е над чертата с изпадащи тимове. Освен това треньорът Радостин Димов подсили отбора през зимата с игралия през есента за ЦСКА хасковлия Владислав Узунов - халф с много силен и плътен удар, който обича да шутира отдалеч.
В защитата действа още един бивш играч на „Хасково“ - Костадин Ничев. Дошлият от „Локомотив“ /Пд/ Даниел Граматиков пък е несменяем титуляр в отбраната.
Човекът в атака е Кристиян Петков, когото помним с ужасно слаби игри за „Дунав“ през пролетта на 2014 година. Тогава той пристигна от „Литекс“, но като целия русенски отбор тогава беше в много слаба форма.