Двама мъже от Добрич на 35 и 33 години и 37-годишен великотърновчанин са задържани при опит да изведат трима иракчани извън страната с български лични карти.
Вчера в 5 часа сутринта на Дунав мост се явил микробус с добричка регистрация с двама мъже от Добрич, с които пътували трима иракчани - жена и двама мъже. Чужденците представили български лични карти. При проверката граничните служители се сетили, че минути по-рано през пункта е минал белгийски автомобил с двама мъже от Велико Търново и Полски Тръмбеш, като фамилията на единия била същата като фамилията в личната карта на иракчанката. След подаден сигнал белгийският автомобил бил задържан в Гюргево и върнат в Русе. В него са намерени личните документи на иракчаните и така водачът на колата и двамата мъже в буса от Добрич са уличени в каналджийство.
По време на разпита на иракчаните се установило, че са кацнали в София на 17 юли и на следващия ден са се явили на Дунав мост за излизане от страната. Румънските власти в Гюргево обаче ги върнали обратно и сега те решили да отпътуват нелегално за Европа. Имигрантите са вкарани в ареста до изправянето им на съд.